See how Insoft Services is responding to COVID-19

Hur man klarar Fortinet NSE 4-examen

Hur man klarar Fortinet NSE 4-examen

Att ha grundläggande nätverksförståelse är det första steget mot att klara examen

Hur man klarar Fortinet NSE 4-examen

29 October 2019

Jag pratade nyligen med en kompis till mig som är intresserad av att börja jobba med nätverk. Jag tror att på grund av dagens globala cybersecurity-landskap har han blivit särskilt intresserad av Fortinet.

Det kan också vara så att jag är en del av anledningen till att han blev intresserad av Fortinet eftersom jag har arbetat med det hela min karriär. För närvarande är jag Fortinet Certified Trainer (FCT). Därför lovade jag att hjälpa honom.

Som alla som studerar för tekniska certifieringar vet, kan det vara en stor skillnad att ha en väns hjälp när du kör fast i några frågor. Det är anledningen till att jag beslutat att skriva om Hur man klarar Fortinet NSE 4 Examen.

Att studera för tekniska certifieringar kräver engagemang och hårt arbete | @linkedin

Hur man kommer igång?

Fortinet NSE 4-certifiering är den första tekniska certifieringen som en blivande Fortinet-expert bör sträva efter – NSE 1 är en introduktion och NSE 2 & NSE 3 är mestadels för Fortinet Partners. Därför anses NSE 4 vara det första steget för ”Professional” -nivån.

Att ha NSE 4 – Network Security Professional-certifiering är ett tecken för arbetsgivaren (eller den blivande arbetsgivaren) att du har en god allmän förståelse för FortiGate-enheterna och deras operativsystem FortiOS. Det visar också att du vet hur du konfigurerar, hanterar och felsöker dessa enheter. 

Som en extra fördel, när du har NSE 4 (eller högre) och öppnar en teknisk supportbiljett med Fortinet, tilldelar TAC – Fortinet Technical Assistance Center biljetten till ingenjörer på nivå 2 eftersom det förväntas att du kan köra diagnostik och göra grundläggande felsökning på egen hand.

Så vad är kraven för att bli NSE 4 certifierad?

För närvarande måste du klara Fortinet NSE 4 – FortiOS 6.0-examen vid ett av Pearson Vue-testcentra överallt i världen – vilket motsvarar NSE 4 – FortiGate Bundle Training kursen, produktversion 6.0 (äldre versioner har redan fasats ut) .

Det är allt. Fortinet kräver inga obligatoriska kurser och det finns inga andra förutsättningar för NSE 4 – och det gäller faktiskt för alla Fortinet-certifikat. Det låter väl enkelt? Låt dig inte luras…

Även om det tekniskt är möjligt att bara anmäla sig till NSE 8-examen (den högsta certifieringsnivån) och ta både den skriftliga och muntliga examen, är det enda problemet att såvida du inte har någon verkligt seriös yrkesmässig praktisk erfarenhet med så gott som alla Fortinet-produkter, skulle du helt enkelt inte klara examen. Ingen skulle göra det. Jag har faktiskt aldrig sett eller hört talas om någon som har gjort det på detta sätt – direkt till NSE8.

Klara din NSE 8-certifiering med PrepForce Bootcamps

Så låt oss lämna enhörningar och magiska regnbågar bakom oss och återvända till den verkliga världen.

Att ha grundläggande nätverksförståelse är det första steget mot att klara examen | @olly

Hur klarar jag Fortinet NSE 4-examen?

Att klara examen är inte som att vinna på lotteri, även om alla frågor är flervalsfrågor – så om du har helt orimlig tur, vem vet? Tänk bara på att tentamen kostar 400 $ och du måste vänta minst 15 dagar innan du får göra den igen.

För att vara praktisk och realistisk är det detta du bör göra för att klara NSE 4-examen:

1. Ha grundläggande nätverksförståelse (och allmänna IT-färdigheter). Detta kan vara från tidigare erfarenhet av att arbeta inom IT-sektorn, ha gått en nybörjarkurs för datornätverk eller någon online-kurs om nätverksfundament. Det är viktigt att du har grunderna, för du behöver dem. Utan att lära sig grunderna är det svårt att förstå mer avancerade begrepp.

2. Ta NSE 4 – FortiGate-bundle training. Denna 5-dagars kurs kombinerar FortiGate Security och FortiGate Infrastructure-utbildning. För att klara examen måste du känna till materialet från båda kurserna. Detta inkluderar både teori och praktiska laboratorier. Fördelen med detta är att du får värdefull praktisk konfigurationsupplevelse där du kan testa om din konfiguration fungerar.

Dessutom innehåller Lab Pod flera enheter som lokal och fjärr FortiGate, FortiManager, FortiAnalyzer, lokal och fjärr Windows, Linux-server etc. En miljö som de flesta inte skulle ha tillgång till annars.

Kom bara ihåg: För att klara provet är det viktigt att inte ta genvägar i labbet! Gör alla övningar även om det tar dig lite längre tid än de andra i klassen.

Kommande datum för NSE-training

3. Med kursen får du allt förberedande material, inklusive bilder och anteckningar. Du kanske vill behålla det och läsa det på egen hand, särskilt 1 eller 2 dagar före din faktiska examen. Jag rekommenderar alltid att boka examen till måndag morgon eller ta 1 eller 2 lediga dagar precis före examen (detta gäller all teknisk certifiering).

Gå igenom materialet före examen så kommer det att gå bra för dig
Gå igenom materialet före examen så kommer det att gå bra för dig | @edwardutra

Hur får man till det där lilla extra?

Det som följer är egentligen inte nödvändigt. Om du har lagt ned tillräckligt med ansträngning under utbildningen och granskat materialet på egen hand före examen, borde du vara ok. Materialet innehåller svaren på varje fråga som dyker upp på examen. Men för de som vill satsa extra eller för personer som vill sikta högre än bara NSE 4, här är mina rekommendationer:

4. Se till att få dig en extra labbtid och utnyttja den till det yttersta! Oroa dig inte för att förstöra någonting eftersom laboratorier alltid kan återställas, och praktisk erfarenhet stärker kunskapen. Jag rekommenderar att du också kontrollerar FortiGates konfigurationsfiler (det här är textfiler som du kan öppna med valfri textredigerare) och försöker ta reda på var någon speciell funktionalitet eller komponent är konfigurerad. Riktigt bra Fortinet-ingenjörer kan hitta möjliga konfigurationsproblem bara genom att läsa konfigurationsfilen.

5. Kolla in FortiGate-dokumentationen – de viktigaste filerna är Admin Guide (som förklarar koncept och mest hänvisar till grafiskt gränssnitt) och CLI Guide (som hänvisar till kommandoraden). Tänk på att dessa dokument är omfattande och att det inte alltid är praktiskt att läsa dem från början till slutet. Jag skulle säga att det är mycket mer meningsfullt att bara söka efter det sökord eller kommando som du vill och ta det därifrån.

Hur som helst, oavsett hur du planerar att fullfölja dina NSE-certifieringar, jag önskar dig lycka till på examen.

Visa Fortinet NSE-certifieringsspår.

Översättningen av artikeln blev gjord av Mari Bergman.

Author: DevPMphp

No Comments

Comments are closed.